Varför ska du välja en kontinentalsäng?

Kontinentalsängen har tagit över sovrummen med storm. Kanske har du hört begreppet innan, kanske har du rent av övervägt att köpa en? Vi förklarar här mer om varför en kontinentalsäng är det perfekta valet till ditt sovrum. Det finns många unika egenskaper i den, vilket bidrar till maximal avlastning och vila för din kropp. Att investera i en säng leder inte bara till ökad avkoppling, utan också förbättrad hälsa och livskvalitet genom god sömn.

Vad är en kontinentalsäng?

Den största skillnaden jämfört med en vanlig ramsäng är att en kontinentalsäng är byggd i tre lager, till skillnad från ramsängens två. En traditionell säng har en resårbotten och en överliggande bäddmadrass, medan en kontinentalsäng består av tre olika lager, där alla samverkar för god kvalitet och sömn. Den understa madrassen är en resårbotten och finns att tillgå med eller utan fjädrar. I mitten finns en så kallad plymå, vars fjädersystem skapar själva liggkomforten. Överst finns sedan bäddmadrassen som kompletterar med än mer komfort och pryder likt kronan på verket.

En stor fördel med kontinentalsäng är att plymån går att anpassa. Kanske är ni två som sover i sängen med olika preferenser, då går det att använda olika plymåer efter önskemål. Det finns en mängd olika madrasser, allt för att hitta bästa möjliga för just dig.

En kontinentalsäng med förvaring

Utöver att vara skön att sova i är kontinentalsängen också vacker att titta på. Den är hög och praktfull och ramar in sovrummet på ett enastående sätt. Sängen går att få i en mängd olika färger och material, vilket gör det möjligt att sätta sin egen touch på sovrummet. Oavsett om du vill ha lite neutralare eller skrikigare färger går det att tillgå. Varför inte komplettera sängen med en elegant sänggavel i matchande färgskala?

Sköt om din kontinentalsäng

Med rätt skötsel kan du förlänga livslängden på din kontinentalsäng på bästa sätt. Komforten förblir likväl intakt. Varje säng har sina egna skötselråd, men en del tips är generella och väl passande för samtliga modeller.

För att förlänga livslängden och kvalitén bör du vända upp och ned på bäddmadrassen minst en gång per halvår. Det är ett enkelt sätt att hålla kontinentalsängen i bra skick.

Ett annat hett tips är att klä bäddmadrassen i ett skydd, vilka finns att tillgå i olika material och storlekar. Det är ett klockrent sätt att säkerställa god kvalitet under en lång tid

Är du intresserad av att köpa kontinentalsäng? Kolla gärna in Nordiska Rum, där det finns ett förstklassigt utbud av bra kontintenalsängar.